salamandra94

salamandra94

Starszy Kucharz
[Przepisów: 9]

Zupa z pieczonych buraków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

"Przepyszna"- powiedziała osoba, która do tej pory raczej odtrącała te bordowe warzywa. A jednak, proces pieczenia buraków wyciąga z nich tę niesamowitą słodycz, którą warto przełamać kwaśnym jogurtem.

Zupa z pieczonych buraków

Składniki:

Zupa z pieczonych buraków

 

Sposób przygotowania:

Zupa z pieczonych buraków

ETAP 1:

Buraki umyj i włóż do prodiża. Piecz do miękkości (ok.1h), następnie obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj je do bulionu.

Na tym etapie możesz buraki zblendować lub ugnieść tłuczkiem do ziemniaków ( zależy od Ciebie, jaki stopień rozdrobnienie chcesz uzyskać).

Dopraw do smaku sosem sojowym. Podawaj z jogurtem naturalnym lub serkiem kozim - bardzo polecam!