Sposób przygotowania:
Krem wielowarzywny posypany orzechamiETAP 1:
Warzywa umyć i osuszyć.
Marchewkę, pietruszkę i por pokroić w krążki. Seler w plasterki. W rondlu rozgrzać olej i wrzucić warzywa,zeszklić.
ETAP 2:
Do garnka dodać cukinie i dalej wszystko przesmażać.
ETAP 3:
Następnie dodać poszatkowana ( nie musi być drobno)kapustę pekińską.
Przesmażyć około 1 minuty, po czym dodać wodę i gotować do miękkości warzyw.
ETAP 4:
Na około 5 minuty przed zakończeniem gotowania zupy, dodać ugotowane ziemniaki ( mogą być tłuczone, z dnia poprzedniego) oraz kukurydzę. Doprawić do smaku solą i dokończyć gotowanie. Zdjąć z ognia, zmiksować i doprawić pieprzem.
Orzechy posiekać na desce do krojenia. Krem rozlać do miseczek i posypać orzechami.
Smacznego!
ciasteczka