Sposób przygotowania:
Tykwa faszerowana kasza jaglaną i wiśniami
Grubszą część tykwy kroimy na dwie części. Usuwamy pestki i nitkowaty miąższ. Podpiekamy przez około 15- 20 minut w 200 stopniach.
Do obu połówek wkładamy ugotowaną kaszę jaglaną. Polewamy sokiem z wiśni. Układamy owoce, ilość według uznania.
Żółtka ucieramy z brązowym cukrem na puszystą masę, wylewamy na farsz. Zapiekamy około 10-15 minut w 200 stopniach.
Możemy, zaraz po podpieczeniu samych tykw, zeskrobać delikatnie miąższ widelcem. Powstałe "nitki" wymieszać z kaszą.
Do obu połówek wkładamy ugotowaną kaszę jaglaną. Polewamy sokiem z wiśni. Układamy owoce, ilość według uznania.
Żółtka ucieramy z brązowym cukrem na puszystą masę, wylewamy na farsz. Zapiekamy około 10-15 minut w 200 stopniach.
Możemy, zaraz po podpieczeniu samych tykw, zeskrobać delikatnie miąższ widelcem. Powstałe "nitki" wymieszać z kaszą.