SUPERPRZEPIS

Pasta z fasoli i buraków pieczonych

  • mysza75
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 15
Pasta z fasoli i buraków pieczonych

Pasta z pieczonych buraków, czosnku i fasoli. Polecam gotować fasolę przy okazji gotowania zupy za jednym razem. Pasta jest bardzo zdrowa i dobra.

Składniki:

Pasta z fasoli i buraków pieczonych

 

Sposób przygotowania:

Pasta z fasoli i buraków pieczonych

ETAP 1:

Pasta z fasoli i buraków pieczonych
buraki obrane i pokrojone cebula pokrojona

Buraka obieram ze skóry kroję w plastry. Cebule obieram z łupiny kroję w plastry. Układam na blaszce, dodaję ząbki czosnku nie obrane.

ETAP 2:

Pasta z fasoli i buraków pieczonych
fasola biała moczona przez noc i ugotowana

Fasolę przekładam do miski zalewam zimą wodą i moczę przez noc. Na drugi dzień przekładam do garnka, wlewam wodę i gotuję do miękkości około godzinę.

ETAP 3:

Pasta z fasoli i buraków pieczonych
buraki cebula czosnek posypane przyprawami upieczone

Warzywa polewam oliwą, posypuję sola, pieprzem, bazylią, oregano. Piekę 30 minut w temp 200 stopni aż będą miękkie.

ETAP 4:

Pasta z fasoli i buraków pieczonych
warzywa przełozone do garnka dodana fasola

Czosnek po upieczeniu obieram, dodaję do niego cebula, buraki, fasole którą odcedzam z wody i miksuję blenderem. Doprawiam według uznania