Sposób przygotowania:
Słodko-ostry krem z pasternaku
Pasternak, marchew i ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kawałki. Pora dokładnie opłukać z ziemi, przekroić wzdłuż na pół, a następnie w plasterki.
Warzywa wrzucić na rozgrzane masło, smażyć na wolnym ogniu kilka minut, cały czas mieszając i uważając, aby por się nie przypalił.
Obsmażone warzywa zalać taką ilością wody, aby były przykryte. Gotować na wolnym ogniu do miękkości. Dodać imbir i kurkumę, zmiksować. Doprawić do smaku solą, sproszkowaną papryką i sokiem z cytryny.
Podawać z kleksem śmietany lub jogurtu.
Warzywa wrzucić na rozgrzane masło, smażyć na wolnym ogniu kilka minut, cały czas mieszając i uważając, aby por się nie przypalił.
Obsmażone warzywa zalać taką ilością wody, aby były przykryte. Gotować na wolnym ogniu do miękkości. Dodać imbir i kurkumę, zmiksować. Doprawić do smaku solą, sproszkowaną papryką i sokiem z cytryny.
Podawać z kleksem śmietany lub jogurtu.
1.
2.
3.
SylaUla
mocsłodkości
Czekoladka 2