Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Zupa żółwiowa z zielonym groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa bardzo wyrafinowana, jednak w naszych warunkach raczej niedostępna

Zupa żółwiowa z zielonym groszkiem

Składniki:

Zupa żółwiowa z zielonym groszkiem

 

  • 3 żółwie
  • 50 dag zielonego groszku z puszki
  • 10 ziaren czarnego pieprzu
  • 2 średnie marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 średnia pora
  • 15 dag selera
  • 2 średnie cebule
  • 1 łyżka posiekanego zielonego koperku
  • 1 łyżka masła sól do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa żółwiowa z zielonym groszkiem
Mięso z żółwia zalać 1,5 l wody i ugotować z warzywami i pieprzem. Pokroić w paski. Groszek przetrzeć przez sito. Rozprowadzić wywarem z żółwia i warzyw. Ugotowane warzywa pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć na maśle. Wszystkie składniki wymieszać. Gotować jeszcze 5 min. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Tagi:

groszek