Zupka pomidorowa z bazylią

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepis na 4 porcje, podawać od 10 m-ca życia...

Zupka pomidorowa z bazylią

Składniki:

Zupka pomidorowa z bazylią

 

 

Sposób przygotowania:

Zupka pomidorowa z bazylią
Umyj bazylię i osusz. Oddziel liście od łodygi. Część odłóż do dekoracji. Sparz pomidory, usuń skórkę i pokrój na ćwiartki. Wstaw do garnka, zalej rosołkiem, dodaj łodyżki i liście bazylii. Po ugotowaniu przypraw solą i pieprzem, a następnie zmiksuj. Przecedź zupę przez sito i dopraw do smaku. Udekoruj pozostałymi listkami bazylii. Zupę możesz podawać zarówno na ciepło, jak i jako pyszny chłodnik.

Tagi:

pomidory