kgoszcz

kgoszcz

Starszy Kucharz
[Przepisów: 60]

Alkoholowy deser arbuzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

prosty deser z arbuzem i alkoholem

Alkoholowy deser arbuzowy

Składniki:

Alkoholowy deser arbuzowy

 

  • pół sredniego arbuza
  • alkohol np wódka lub szampan

Sposób przygotowania:

Alkoholowy deser arbuzowy
Arbuz musi mieć wypłukana skórkę. Wydrążamy wnętrze, pozbywamy się pestek. Kroimy na kosteczke około 1,5 - 2cm. Dobrze jak by udało sie zebrać troche soku arbuzowego.
Do wydrązonego arbuza wsypujemy pokrojony miąższ + ewentualnie sok arbuzowy. Zalewamy alkoholem - ja wolę szampan. Delikatnie mieszamy i Odstawiamy do lodówki (mozna przykryć folią) az się schłodzi.
Nakładamy do salaterek i jemy lyżeczką. Można dodac sok z cytryny jeśli deser wyjdzie bardzo słodki.
Równie dobrze można wrzucic miąż do miseczki, ale w wydrążonej skórce wygląda ciekawiej.

Tagi:

alkoholowy