Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Brokuł z wody z prażonymi migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Brokuł z prażonymi migdałami jest moim ulubionym dodatkiem obiadowym tego sezonu. Szybkie, proste i efektowne - polecam :D

Brokuł z wody z prażonymi migdałami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brokuł z wody z prażonymi migdałami

 

  • 6 - 8 różyczek brokuła
  • sól do smaku
  • 3 łyżki płatków migdałowych

 

Sposób przygotowania:

Brokuł z wody z prażonymi migdałami
Brokuł dzielimy na różyczki. Do garnka wlewamy wodę, solimy, zagotowujemy i wkładamy brokuła. Gotujemy przez około 12 - 15 minut. Wyciągamy różyczki na durszlak i hartujemy zimną wodą. Suchą patelnię rozgrzewamy, wsypujemy płatki migdałowe i prażymy je przez kilka chwil do zbrązowienia. Na talerz przekładamy brokuły i posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi.
Brokuł z wody z prażonymi migdałami
Etap 1 Do garnka wlewamy wodę lekko ją solimy wkładamy brokuły i gotujemy
Brokuł z wody z prażonymi migdałami
Etap 2 na patelnie przekładamy płatki migdałowe
Brokuł z wody z prażonymi migdałami
Etap 3 Prażymy je na złoto potrząsając patelnią
Brokuł z wody z prażonymi migdałami
Etap 4 brokuły wyciągamy z wody hartujemy i podajemy z prażonymi migdałami

Tagi:

brokuły