katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Brokuł w pieczarkowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Makaronowa sałatka z pieczarkami i brokułem.

Brokuł w pieczarkowej

Składniki:

Brokuł w pieczarkowej

 

  • makaron 15 dag
  • pieczarki 20 sztuk
  • jajka 2-3 sztuki
  • kukurydzy konserwowa 1/2 puszki
  • brokuł 1/2 sztuki
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • majonez wg uznania

Sposób przygotowania:

Brokuł w pieczarkowej
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy na sicie, przelewamy wodą. Brokuł myjemy, dzielimy na kawałki, gotujemy w osolonej wodzie i osączamy. Pieczarki myjemy ,gotujemy w osolonej wodzie, studzimy.Odciskamy z wody i kroimy w plastry. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę . Wszystkie składniki łączymy i doprawiamy do smaku. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy.