ewaeu

ewaeu

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Carpaccio śledziowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zazwyczaj robię sałatki śledziowe, albo śledzia w śmietanie, albo w oleju. Dzisiaj proponuję carpaccio. Marynowany buraczek i śledzik, to doskonała para.

Carpaccio śledziowe

Składniki:

Carpaccio śledziowe

 

  • filet śledziowy
  • 2 marynowane buraczki czerwone
  • 2 łyżeczki majonezu
  • piórko koperku
  • sok z cytryny
  • olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

Carpaccio śledziowe

ETAP 1:

Wymoczony i osuszony filet zwinąć w rolkę i zamrozić. Zmrożony pokroić w cienkie plastry. Buraczki też pokroić w plasterki.

Ułożyć na talerzu buraczki, na wierzchu śledzia. Udekorować majonezem i piórkiem koperku.

Przed podaniem skropić sokiem z cytryny i polać delikatnie olejem rzepakowym. Smacznego.