Sposób przygotowania:
Pstrąg łososiowy z nerkowcami
1. Umytą i osuszoną na papierowym ręczniku rybę podzielić na kawałki i natrzeć przyprawą do ryb.
2. Nerkowce rozdrobnić za pomocą wałka do ciasta lub blendera i zmieszać z mąką. W osobnej misce roztrzepać jaja. Rybę maczać w jajku i panierować w mące z orzeszkami.
3. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć na wolnym ogniu po około 3 minuty z każdej strony. Smacznego!
2. Nerkowce rozdrobnić za pomocą wałka do ciasta lub blendera i zmieszać z mąką. W osobnej misce roztrzepać jaja. Rybę maczać w jajku i panierować w mące z orzeszkami.
3. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć na wolnym ogniu po około 3 minuty z każdej strony. Smacznego!