katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Masełko bardzo smakowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne aromatyczne masełko do smarowania kanapek. Można dodać inną wędlinę ale ja dodaję swojską kiełbaskę ze względu na to że masełko z nią ładnie pachnie.

Masełko bardzo smakowe

Składniki:

Masełko bardzo smakowe

 

  • masło 1 kostka (250g)
  • kiełbasa swojska 10-15 dag
  • cebulka 1/2 szt mniejszej
  • jajka 3-4 szt
  • natka pietruszki 1 mniejszy pęczek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Masełko bardzo smakowe
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Wyjmujemy z lodówki masło by zmiękło. Drobniutko kroimy też wędlinę. Wędlina może być dowolna.

Natkę pietruszki i cebulę też drobniutko kroimy. Składniki które kroimy można zmielić albo ściąć blenderem ale my lubimy krojone.

Z połową masła ucieramy pietruszkę i cebulę. Dodajemy resztę masła, wędlinę i jajko.

Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.

Smarujemy kromki pieczywa.