nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 392]

Domowy sok przecierowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pełen wielu witamin wieloowocowy sok przecierowy domowej produkcji doda masy energii i dostarczy licznych wartości odżywczych, będzie świetny w ramach małokalorycznej, a sycącej przekąski.

Domowy sok przecierowy

Składniki:

Domowy sok przecierowy

 

Sposób przygotowania:

Domowy sok przecierowy
Wszystkie owoce umyć i osuszyć. Marchewki oskrobać. Banana, pomarańczę i mandarynki obrać ze skórek. Jabłka i gruszek nie obierałam, bo w ich skórce kryje się mnóstwo witamin, a sokowirówka bez problemu poradzi sobie z owocem w skórce. Wszystkie owoce pokroić lub podzielić na mniejsze części. Sokowirówkę podłączyć do prądu i uruchomić, pod otwór od sokowirówki z którego będzie wydobywał się sok podstawić duży kubek. Kolejno wrzucać pokrojone kawałki owoców w otwór sokowirówki do momentu, gdy sprzęt przerobi je wszystkie na sok. Zawartość kubka, która uzbierała się po przepuszczeniu wszystkich owoców przez sokowirówkę zamieszać. Pić sok od razu lub po schłodzeniu.