Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Dwukolorowe mleczko czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dwuwarstwowe mleczko z dodatkiem białej czekolady i kakao.

Dwukolorowe mleczko czekoladowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dwukolorowe mleczko czekoladowe

 

Sposób przygotowania:

Dwukolorowe mleczko czekoladowe
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, a następnie drobno ją posiekać. Posiekaną czekoladę przełożyć do garnka, wlać do niej pół szklanki mleka. Czekoladę z mlekiem podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając, aż czekolada się roztopi i połączy z mlekiem. Dolać resztę mleka i podgrzewać dalej, aż czekoladowe mleczko zrobi się gorące (nie gotować). Połowę mleczka przelać do szklanek. Do reszty dodać kakao i dokładnie wymieszać. Ciemne mleczko wlewać bardzo delikatnie do jasnego, nie mieszać.
Dwukolorowe mleczko czekoladowe
Biała czekolada połamana na mniejsze kawałki i drobno posiekana.
Dwukolorowe mleczko czekoladowe
Posiekana czekolada przełożona do garnka.
Dwukolorowe mleczko czekoladowe
Czekolada roztopiona z pół szklanki mleka.
Dwukolorowe mleczko czekoladowe
Połowa czekoladowego mleczka wymieszana z kakao.

Tagi:

czekolada