alkohole w potrawach

Obserwuj wątek

Odp: alkohole w potrawach

jarek1626
  • jarek1626

  • Posty: 400
  • Przepisy: 8
  • Artykuły: 0
nawet w cukierkach dobry alkohol ale po tym nie radze wsiadać za kierownice bo jak złapią to kiepsko

Odp: alkohole w potrawach

aDzius04
  • aDzius04

  • Posty: 145
  • Przepisy: 24
  • Artykuły: 7
alkohol... zależy do jakiej potrawy... nie do wszystkich wg mnie pasuje alkohol, a mimo to jest dodawany. zabija to smak...

Odp: alkohole w potrawach

cremebrule
  • cremebrule

  • Posty: 1197
  • Przepisy: 29
  • Artykuły: 0
de gustibus non est disputandum

Odp: alkohole w potrawach

kamil0993
  • kamil0993

  • Posty: 105
  • Przepisy: 39
  • Artykuły: 52
hmm jakoś nie przepadam za alkoholem w potrawach, na razie zupy z winem czy mięso z piwem jakie próbowałem nie smakowało mi

Odp: Odp: alkohole w potrawach

astra
  • astra

  • Posty: 605
  • Przepisy: 37
  • Artykuły: 0
Ann napisał(a):

Astra RUM nawet do serdelków by dodała, licząc na uszlachetnienie ich smaku

Muszę kiedyś tak zrobić......

Odp: Odp: alkohole w potrawach

Bahus
  • Bahus

  • Posty: 2977
  • Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
W Belgii jadłem bażanta podlanego rumem... no powiem, że średnio mi smakował

Odp: alkohole w potrawach

Ann
  • Ann

  • Posty: 93
  • Przepisy: 26
  • Artykuły: 0
Astra RUM nawet do serdelków by dodała, licząc na uszlachetnienie ich smaku

Odp: alkohole w potrawach

astra
  • astra

  • Posty: 605
  • Przepisy: 37
  • Artykuły: 0
kostka cukru umoczona w koniaku i podpalona do lodowo owocowych deserow

Odp: Odp: alkohole w potrawach

Bahus
  • Bahus

  • Posty: 2977
  • Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
astra napisał(a):

Do lodów jakiś likier albo RUM


Do lodów najlepsze są likiery np advokat czy wiśniowy. Rum (mimo swoich zalet) do lodów mniej się stosuje (za "lekki").

Odp: alkohole w potrawach

astra
  • astra

  • Posty: 605
  • Przepisy: 37
  • Artykuły: 0
Do lodów jakiś likier albo RUM

Odpowiedz na/ edytuj alkohole w potrawach