Mus z dyni na zimę, jaki wariant?

Obserwuj wątek

Odp: Mus z dyni na zimę, jaki wariant?

WinoToskanii_pl
Zgadza się,zresztą to dotyczy niemal większości warzyw czy owoców,nalezy obierać je ze skórki,to nie to samo co w przypadku własnej uprawy gdzie dosłownie wiemy co jemy.

Odp: Odp: Mus z dyni na zimę, jaki wariant?

BĄBELEK85
  • BĄBELEK85

  • Posty: 12
  • Przepisy: 186
  • Artykuły: 74
Jakbym miała z ekologicznej uprawy lub swojego ogrodka, tez bym nie obierała. A kupując w sklepie jednak wolę obrać ze skórki.

Odp: Mus z dyni na zimę, jaki wariant?

Annisa
  • Annisa

  • Posty: 14
  • Przepisy: 116
  • Artykuły: 2
Ja robiłam dzisiaj pierwszy raz i postanowiłam zamrozić. Właśnie czekam aż woda odcieknie i będę pakowała porcje w sam raz na muffiny lub chlebek

Odp: Mus z dyni na zimę, jaki wariant?

denia56
  • denia56

  • Posty: 9
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Hokkaido nie obieram, ale nie o tym. Chyba szybciej i lepiej zamrozić. Mus w słoikach jest trudno zawekować.

Odp: Mus z dyni na zimę, jaki wariant?

BĄBELEK85
  • BĄBELEK85

  • Posty: 12
  • Przepisy: 186
  • Artykuły: 74
Ja obieram. Nie pomyślałam nawet o tym by zmiksować ją ze skórką.

Odp: Odp: Mus z dyni na zimę, jaki wariant?

zbysiowa
  • zbysiowa

  • Posty: 1214
  • Przepisy: 678
  • Artykuły: 8
BĄBELEK85 napisał(a):

Polecam mój sposób, używam dyni hokkaido.

http://gotujmy.pl/puree-z-dyni-na-zime,przepisy-dynia-przepis,223927.html


Fajny patent z foremkami
Hokkaido trzeba obrać ze skórki?

Odp: Mus z dyni na zimę, jaki wariant?

BĄBELEK85
  • BĄBELEK85

  • Posty: 12
  • Przepisy: 186
  • Artykuły: 74
Polecam mój sposób, używam dyni hokkaido.

http://gotujmy.pl/puree-z-dyni-na-zime,przepisy-dynia-przepis,223927.html

Odp: Odp: Mus z dyni na zimę, jaki wariant?

zbysiowa
  • zbysiowa

  • Posty: 1214
  • Przepisy: 678
  • Artykuły: 8
Tak myślałam o hokkaido, bardzo ją lubię
Dziękuję Wam za rady, może ktoś jeszcze się dołączy i coś podpowie

Odp: Mus z dyni na zimę, jaki wariant?

Mniam1
  • Mniam1

  • Posty: 39
  • Przepisy: 668
  • Artykuły: 1
Ja również uważam, że pieczona jest dużo lepsza. Na pewno sobie poradzisz. Możesz zrobić trochę słoiczków, a część zamrozić. Później sama zdecydujesz co dla Ciebie lepsze Mus robię w małych słoiczkach, tak żeby zużyć cały za jednym razem. Do pieczenia polecam dynię Hokaido wyjdzie z niej gęsty mus o intensywnym kolorze i smaku. Jest pyszny!

Odp: Odp: Mus z dyni na zimę, jaki wariant?

zbysiowa
  • zbysiowa

  • Posty: 1214
  • Przepisy: 678
  • Artykuły: 8
No właśnie boję się pasteryzacji, nie "mam ręki" do takich delikatnych przetworów

Odpowiedz na/ edytuj Mus z dyni na zimę, jaki wariant?