VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Francuskie kwadraciki z musem jagodowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo szybki i prosty przepis na deser. Banalnie prosty dla początkujących w kuchni. Ciasteczka robione dawno temu, jedne z moich pierwszych deserów. Nawet jak patrzę na zdjęcie to widać różnice między kulinarna sprawnością:-)

Francuskie kwadraciki z musem jagodowym

Składniki:

Francuskie kwadraciki z musem jagodowym

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • mrożone jagody lub świeże
  • mąka
  • białko
  • cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Francuskie kwadraciki z musem jagodowym
Z płatu ciasta francuskiego wycinamy kwadraty około 10x10 cm. Kwadraty musimy wyciąć tak, żeby można było je złożyć na pół. Jeżeli używamy jagód mrożonych musimy je rozmrozić, jeżeli świeżych od razu miksujemy. Dodajemy troszkę mąki około 1 łyżeczki tak żeby były bardziej zwarte. Na kwadracikach układamy mus i zlepiamy tak aby nic nie wypłynęło. Jagódki można ułożyć również na wierchu. Pieczemy w 200*C przez 15 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Tagi:

ciasto