Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Grillowana kaszanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jeden z grillowych klasyków- czyli kaszanka, tym razem grillowana z cebulą i suszonymi ziołami prowansalskimi.

Grillowana kaszanka

Składniki:

Grillowana kaszanka

 

Sposób przygotowania:

Grillowana kaszanka

ETAP 1:

Grillowana kaszanka
kawałek kaszanki kładziemy na folii dodajemy cebulę i przyprawiamy

Kaszanki pozbawiamy osłonek, a następnie przekrawamy na pół.Przygotowujemy sobie 6 kawałków folii aluminiowej, na każdy wlewamy odrobinę oleju i układamy kaszankę. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Do każdego kawałka kaszanki dokładamy trochę cebulki. Doprawiamy pieprzem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi.

ETAP 2:

Grillowana kaszanka
Zawinięte pakunki z kaszanką grillujemy

Folię aluminiową szczelnie zawijamy i układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy przez ok 20 minut.

Tagi:

zioła