Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 159]

Jajka faszerowane makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka faszerowane wędzoną makrelą to pomysł na śniadanie, kolacje czy zbliżające się Święta Wielkanocne. Smakują doskonale!

Jajka faszerowane makrelą

Składniki:

Jajka faszerowane makrelą

 

  • 5 jajek
  • 1 makrela wędzona
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane makrelą

ETAP 1:

Jajka faszerowane makrelą
Pasta z żółtek, makreli oraz szczypiorku z majonezem

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, a następnie obrać ze skorupki i oddzielić żółtka od białek. Wędzoną makrelę obrać ze skóry, oczyścić z ości i porozrywać mniejsze kawałki. Umyty szczypiorek drobno pokroić. Do żółtek dodać kawałki makreli, posiekamy szczypiorek oraz majonez, sól, pieprz i wymieszać dokładnie aby powstała pasta.

ETAP 2:

Jajka faszerowane makrelą
Ugotowane białka nadziewamy wcześniej przygotowaną pastą

Następnie nadziać odłożone białka. Posypać szczypiorkiem.