Sposób przygotowania:
Czekoladowo-waniliowe babeczki z różąETAP 1:
W misce mieszamy jajko z mlekiem, następnie dolewamy olej i znów mieszamy składniki. W drugiej misce mieszamy składniki suche - mąkę, proszek do pieczenia, cukier i budyń. Suche składniki przesypujemy do miski z mokrymi, całość mieszamy.
Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao, mieszamy.
Foremki w których będziemy piec babeczki wcześniej natłuszczamy i obsypujemy mąką pszenną. Do foremek naprzemiennie nakładamy masę jasną i ciemną wypełniając w ten sposób około 1/3 każdej foremki. Następnie nakładamy 1 lub 1 i 1/2 łyżeczki konfitury z płatków róży i dalej zapełniamy foremki naprzemiennie ciastem aż do 3/4 ich wysokości (ciasto mocno rośnie).
Babeczki wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy do tzw. suchego patyczka, około 30 minut.
Smacznego