Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane szynką
Jajka gotujemy na twardo i przekładamy do zimnej wody. Wystudzone obieramy i przecinamy wzdłuż na połowy, wyjmujemy żółtka i kroimy je nożem lub rozdrabniamy widelcem.
Plastry szynki gotowanej i czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę. Pokrojone składniki farszu przekładamy do miseczki, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Przygotowany farsz przekładamy do białek. Szczypiorek kroimy na drobno i posypujemy jajka.
Plastry szynki gotowanej i czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę. Pokrojone składniki farszu przekładamy do miseczki, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Przygotowany farsz przekładamy do białek. Szczypiorek kroimy na drobno i posypujemy jajka.