patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 627]

Jajka z duszoną cebulką i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne jajka z duszoną cebulą i rzodkiewką podawane na plasterku baleronu wędzonego. Polecam każdemu nie tylko na święta.

Jajka z duszoną cebulką i rzodkiewką

Składniki:

Jajka z duszoną cebulką i rzodkiewką

 

  • 6 jajek
  • 12 plastrów baleronu wędzonego
  • 2 cebule czerwone
  • 5 rzodkiewek
  • przyprawy:sól i pieprz, suszony szczypiorek,

Sposób przygotowania:

Jajka z duszoną cebulką i rzodkiewką
Jajka gotujemy na twardo. Studzę i obieram. Kroję na pół. Na talerzu kładę plastry baleronu wędzonego. Następnie kładę jajka żółtkiem do dołu.

Jajka smaruję majonezem. Cebulę obieram i kroję w drobną kostkę. Cebulę smażę na rozgrzanym oleju na rumiano. Dodaję przyprawy.

Mieszam a następnie studzę. Rzodkiewki myję i drobno siekam. Cebulę kładę na jajka i posypuje rzodkiewkami.

Doprawiam solą i pieprzem do smaku oraz suszonym szczypiorkiem.