Sposób przygotowania:
Paszteciki z ciecierzycąETAP 1
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy. Pomidory kroimy w paseczki. Ciecierzycę przekładamy do malaksera i miksujemy z dodatkiem przygotowanej cebuli i sera pleśniowego.
Tak przygotowaną łączymy z pomidorami i natką pietruszki. Całość doprawiamy do smaku według uznania.
ETAP 2
Ciasto francuskie rozwijamy. Rozwinięte dzielimy na kwadraty 8-10.
Na każdym kwadracie układamy plasterek sera żółtego.
ETAP 3
Na ser wykładamy porcje przygotowanego nadzienia.
ETAP 4
Brzegi ciasta składamy, formując pierożki. Dodatkowo za pomocą widelca wykonujemy dekoracyjne łączenie.
ETAP 5
Pierożki przekładamy na blaszkę. Ich wierzch smarujemy jakiem i posypujemy czarnuszką.
Pieczemy je około 20 minut w 190°C do zrumienienia.
Podajemy na ciepło lub zimno.
biedroneczki
biedroneczki
Czekoladka 2
mocsłodkości