szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Jajka z serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jajka zapiekane z serem feta, posypane zieloną cebulką to doskonała przekąska luz pomysł na kolacje.

Jajka z serem feta Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka z serem feta

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka z serem feta
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrajamy na połówki. Z jajek wybieramy żółtka, dodajemy do nich ser feta, majonez, miękkie masło i dokładnie rozcieramy na gładką masę. Farsz doprawiamy solą i pieprzem i gotową masą napełniamy białka. Piekarnik rozgrzewamy do ok 200 stopni i wkłądamy jajka na 10 minut do niego. Po wyjęciu posypujemy posiekaną zieloną cebulką i polewamy keczupem.
Jajka z serem feta
Podstawowe składniki to jajka i ser feta
Jajka z serem feta
Jajka kroimy na połówki i wyciągamy żółtka.
Jajka z serem feta
Z żółtek, sera, masła, majonezu i przypraw robimy farsz.
Jajka z serem feta
Farszem napełniamy białka i zapiekamy w piekarniku.