kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kawa po irlandzku-irish coffee

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Śmietanę ubij na sztywno z cukrem w mocno schłodzonej misce. Podgrzej 6 szklaneczek, wlej whiskey.

Kawa po irlandzku-irish coffee

Składniki:

Kawa po irlandzku-irish coffee

 

  • bita śmietana 1 szkl.
  • cukier granulowany 2 łyżki
  • cukier brązowy nierafinowany 6 łyżek
  • kawa świeżo zaparzona 6 filiżanek
  • whiskey irlandzka 180 ml

Sposób przygotowania:

Kawa po irlandzku-irish coffee
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem w mocno schłodzonej misce.
Podgrzej 6 szklaneczek, wlej whiskey.
Do każdej dodaj po łyżce brązowego cukru i filiżance mocnej kawy.

Na wierzch delikatnie nałóż bitą śmietanę (nie mieszaj).
Podawaj natychmiast.

Tagi:

kawa