Ortografia

Mam taki mały pet peeve, jak to się tutaj mówi, to znaczy coś co lekko wkurza człowieka. Ludzie robią błędy w pisaniu - jedni z pośpiechu czy nieuwagi a inni, powiedzmy z niedouczenia, ale jest jedna rzecz, której po prostu nie rozumiem, dlaczego niektórzy stawiają kropkę z odstępem. Kropka jest stawiana po ostatniej literze bez spacji a nie przed pierwszą literą nowego zdania, np.
Koniec zdania. Początek zdania. I na tym koniec, innych opcji nie ma.

Druga rzecz to Polacy za granicą powinni się postarać, żeby używać polskiej czcionki do pisania po polsku. Nie jest to wcale trudne, trzeba tylko znaleźć jak to się robi w systemie, który używają. Ja mieszkam w Stanach, używam iMac, no i proszę, wszystkie te dziwaczne litery ą ć ę ł ń ó ś ż ź wychodzą bez problemu.

Jestem pewien, że są jeszcze inne błędy, które rzucają się w oczy, mam nadzieję, że nikogo nie obraziłem, nie było to moją intencją.

Odp: Przypala się mleko

Spróbuj starej metody - wlej do garnka trochę wody, tyle tylko aby było dno zalane wodą i zagotuj. Jak się woda będzie gotować to wtedy wlej mleko do garnka z tą wodą i gotuj.

Odp: Tu zgłaszamy problemy

Nie problem ale raczej polepszenie - moim zdaniem. W zakładce Przepisy oprócz zatwierdzonych przepisów, powyżej tych są Przepisy Kategorie, poniżej są kategorie w obrazkach i znowu Kategorie.

Zamiast tych wszystkich kategorii lepiej byłoby usunąć jedną z nich, np. kategorie w obrazkach (jest to powtórka ze strony głównej) i stworzyć miejsce na wyeksponowanie artykułów od forumowiczów. Jest mnóstwo ciekawych artykułów - zarówno porad jak i tych ogólnoinformacyjnych i edukacyjnych. Starszych i nowych, które są zagrzebane w tysiącach innych artykułów a wiele z nich jest naprawdę ciekawych i wartych takiego wyeksponowania.

Podobnie jak na stronie głównej jest miejsce na artykuły od redakcji, tak na stronie "Przepisy+" byłoby miejsce na przepisy i artykuły od forumowiczów, zmieniane np. dwa razy na tydzień lub choćby nawet raz - bo jest z czego wybierać.

Odp: Tu zgłaszamy problemy

To nie problem ale dobrze by było zrobić, żeby było widać ile jest komentarzy w Przepisach tak jak jest w Poradach

Odp: Punktacja

Chyba dlatego, że żadne ze zdjęć nie jest podpisane.

Odp: Tu zgłaszamy problemy

Zdjęcia nie wyświetlają się w całości tylko to co widać w przepisie po prawej stronie, tu jest dobry przykład: https://gotujmy.pl/salatka-jarzynowa,przepisy-boze-narodzenie-przepis,236097.html

Druga rzecz to podpisy pod zdjęciami się nie wyświetlają.

Odp: Tu zgłaszamy problemy

Oferta SUBSKRYPCJA NEWSLETTERA GOTUJMY.PL nie powinna się pojawiać jeśli już się tą subskrybcję ma.

Odp: kitchen aid - warto?

Ja nie mam Kitchen Aid to nie będę Ci polacać lub nie.

Powiem Ci jedno - może Ci pomoże podjąć decyzję a może nie - kupując wszelkiego rodzaju sprzęt do domu - nie tylko do kuchni - trzeba pamiętać, że koszt to tylko jednorazowy wydatek i czasem lepiej jest wydać trochę więcej - raz - żeby mieć coś lepszej jakości niż później żałować lub jeszcze gorzej kupić tą droższą rzecz gdy ta tańsza nie spełnia naszych oczekiwań.

Odp: sos do spaghetti

Trudno coś doradzić bo nie wiadomo co było "dotychczas".

Tu jest przepis na jak najbardziej autentyczny sos włoski a klopsy nie muszą być olbrzymie. Po pierwszym zrobieniu można zmienić co nieco pod własny gust.

https://gotujmy.pl/spaghetti-z-klopsem,przepisy-makarony-przepis,219934.html

Odp: Mięso z chińszczyzny

Aby się dowiedzieć jak Wietnamczyk coś robi to najlepiej porozmawiać z tym Wietnamczykiem, napewno chętnie wytłumaczy jak poszczególne dania są przygotowywane.

Mięso nie jest w żaden sposób wcześniej przygotowywane w "jakiejś hurtowni" - małe kawałki surowego mięsa są smażone w bardzo wysokiej temperaturze nieosiągalnej w domowym kucharzeniu, z dodatkami również nie używanymi w domu. Po wstępnym podsmażeniu dodawane są warzywa również surowe, natomiast makaron jest wcześniej gotowany na parze - tak mi powiedział znajomy Wietnamczyk mający tu u nas swoją restaurację. Mięso więc jest smażone a następnie gotowane w wytworzonym sosie i jest to najczęściej kurczak, wieprzowina lub wołowina.