Odp: Chwalimy się;

Ja się pochwalę nie tyle ze swojego osiągnięcia ale raczej z tego, że dzisiaj 13 listopada i jutro 14-go tu w Spokane, Wa będzie występ Baletu Moskiewskiego z baletem Great Russian Nutcracker (Wspaniały Rosyjski Dziadek do Orzechów) w Teatrze im. Binga Crosby. W przedstawieniu weźmie udział 60 lokalnych dzieci w wieku 6 do 16 lat. Bing Crosby pomimo, że urodził się w mieście Tacoma, stan Washington, w wieku 3 lat jego rodzice przenieśli się do Spokane, tu się wychował, chodził do szkoły i Gonzaga University.

http://www.nutcracker.com/yourcity/spokane-wa
Spokane, WA
Performances
Moscow Ballet's Great Russian Nutcracker 2013
Wednesday, November 13 at 7:30 pm
Thursday, November 14 at 7:30 pm
Bing Crosby Theater

Na zdjęciu dodatkowy taniec "Gołąbek Pokoju" składający trybut światowemu pokojowi.

Odp: Chwalimy się;

Jak by Ci się chciało to mogłabyś podesłać trochę tu, adres podam na życzenie - oczywiście żartuję - -

Odp: Sztuczki i kruczki przy fotografowaniu jedzenia

Wygląda na to, że nikt nie chce się przyznać do "sztuczek" przy fotografowaniu.

Takie sztuczki jak przy robieniu reklam to nie, ale małe coś tu i tam to tak.

Ja pamiętam z programu telewizyjnego jak pokazywali jak te reklamy żywności są robione (inne reklamy to też często nierzeczywistość połączona z czarną magią) - mieli całego indyka na talerzu - surowego, kawałek odcięty tak, że tylko odstawał od całości, następnie małym palnikiem ręcznym przypiekli powierzchnię tak, że indyk wyglądał na doskonale upieczonego, soczysty jak nigdy nikomu nie wychodzi bo sok ścieka z surowego mięsa - ale wyglądało tak apetycznie, że ślinka leciała... a inne dodatki przyklejone, żeby były właśnie tam gdzie fotograf chce...

Ja użyłem małego tricku w jednym zdjęciu w najnowszym artykule o serach, jak artykuł zostanie opublikowany to chyba będzie oczywiste... a powiem, że w innym zdjęciu te trzy sery na czarnym tle nie leżą na tym czarnym tle ale są "zawieszone" ok. 10 cm ponad.

Odp: Top Chef - co myślicie?

Takie programy to duży stres, szybkie tempo i brak czasu nie pozwala na zastanowienie się - wymagana jest natychmiastowa odpowiedź, decyzja i akcja. I tak jak Robert wspomniał wcześniej - nawet profesjonaliści nie mają styczności ze wszystkimi składnikami. Podroby z drugiej strony to przecież podstawa, można nie lubić ale jak się jest kucharzem to trzeba podstawy znać.

W amerykańskiej FoodTV jest program Chopped, w którym biorą udział profesjonaliści, ale czasem jest inny wariant, np. amatorzy, nastolatki, kucharze wojskowi itp., - jest 4 zawodników, dostają 4 składniki obowiązkowe plus mogą użyć co tylko jest w lodówce i spiżarni i w pierwszej rundzie muszą zrobić przystawkę w ciągu 20 minut i po degustacji przez jurorów jeden jest "chopped" można powiedzieć odcięty. W drugiej rundzie 4 obowiązkowe składniki i 30 minut na ugotowanie obiadu bez względu jakie mają mięso - nawet drób i znowu jeden jest chopped, w trzeciej rundzie pozostała dwójka ma 30 minut na deser oczywiście z użyciem 4 obowiązkowych składników, które nie zawsze pasują do siebie - to się tyczy każdej rundy. Czasem dostają składnik - to się zdarza często - który pierwszy raz widzą na oczy. Raz jeden powiedział tak do nikogo bo jurorzy nie mogą nic pomóc chociaż często wołają - wszystko na talerze, nic nie zapomnij ale i tak się zdarza że coś nie wyląduje na talerzu a to jest duży minus ale nie automatyczna dyskwalifikacja - powiedział "ja nie wiem co z tym zrobić" ale coś tam wykombinował. Co mi się nie za bardzo podoba to to, że jurorzy narzekają na brak soli, potrawy muszą być przyprawione i moim zdaniem powinny być ale każdy człowiek ma swój smak i przecież w każdej restauracji jest sól i pieprz na stole to czemu oni tego nie mają tylko za każdym razem narzekają?

Odp: Tu zgłaszamy problemy

U mnie nie wchodzi zaznaczenie Kategorii, które jest polem wymaganym, Safari Mac OS X.

Kran na dotyk

Miesiąc temu na początku maja wymieniłem kran w kuchni bo, tak krótko mówiąc, trzeba było.

Ten nowy kran jest po prostu fantastycznie wspaniały. Wygląda bosko i oprócz tradycyjnego operowania kranu rączką można go też uruchomić za pomocą lekkiego dotyku

Jest to bardzo wygodne i chyba w 90% kran jest uruchamiany właśnie przez dotyk.

To niebieskie światełko zmieni się na czerwone gdy przyjdzie pora wymienić baterie. Z tego co piszą w instrukcji to baterie powinny przetrwać około 1 roku, a jak to mówią - pożyjemy, zobaczymy.

Prosimy się zgłosić do działu reklamy, za reklamę nieodpłatną dziękujemy

Sonda

  • Forum: Sonda

Sonda jest ale gdzie są wyniki sondy...

Lepiej by było, gdyby po zagłosowaniu sonda pokazała wyniki zamiast GŁOSUJ znowu.

Odp: Sonda

  • Forum: Sonda

U mnie się nie zmienia, nawet po głosowaniu 4 razy, a moja pierwsza odpowiedź była poprawna such is life c'est la vie takie jest życie

Odp: Pomocy!

Jak nie ma piekarnika w domu to z pewnością jest w piekarni

Nie ma nic złego w tym, żeby sobie kupić coś słodkiego czasami, zwłaszcza w takim sklepie gdzie sami pieką (da się to wyczuć własnym nosem) a nie tam gdzie dostawy przychodzą kto wie skąd - może z Chin

Na zdjęciu sernik w 4 smakach ze sklepu gdzie sami pieką

Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

Pamiętam jak pisałyście w komentarzach, że każda chce je wypróbować - ja też i udało mi się was pobić
Zapomniałem Netce odpisać gdzie mieszkam - we wschodniej stronie stanu Washington, który jest po zachodniej stronie kraju przy Kanadzie, miasto Spokane gdzie jest Lilac Festival w maju,
Bloomsday http://en.wikipedia.org/wiki/Lilac_Bloomsday_Run w pierwszą niedzielę maja
Hoopfest - podobno największa impreza typu 3X3 basketball
gdzie zapoczątkowano Dzień Ojca w 1910 roku
odbyło się Expo 74
więcej tu http://en.wikipedia.org/wiki/Spokane,_Washington