Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 150]

Miotełki z paluszków mięsnych

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealna przekąska na karnawałowy bal. Jest bardzo prosta w wykonaniu, szybka i efektowna. Sprawdzi się również na przyjęciu dla dzieci.

Miotełki z paluszków mięsnych

Składniki:

Miotełki z paluszków mięsnych

na miotełki :

  • 6 cieniutkich paluszków mięsnych
  • 6 plasterków sera żółtego np. gouda
  • 1 łodyżka pora

na sos:

  • 150 ml gęstego majonezu
  • 50 ml pikantnego keczupu

Sposób przygotowania:

Miotełki z paluszków mięsnych
Łodyżkę pora sparzyć wrzątkiem i pociąć na 6 cieniutkich niteczek długości ok. 8 cm. 6 plasterków sera żółtego naciąć w połowie wzdłuż dłuższego boku tak co 1 cm.

Paluszki mięsne z jednego końca owinąć plasterkiem naciętego sera (nacięciem do góry). Owinąć wokół i związać niteczką z pora.

Gotowe miotełki podawać z sosem.

Sos: Keczup wymieszać z majonezem.