Sposób przygotowania:
Przekąska na krakersach z serkiem ricotta
Serek ricotta dajemy do miseczki, dodajemy do niego pieprz czosnkowy i zioła prowansalskie i mieszamy, jeżeli za gęsty dodajemy odrobinę jogurtu naturalnego.
Serek przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy go dekoracyjnie na krakersy. Ogórek obieramy i kroimy go i pomidor w drobną kostkę.
Na serku układamy po kawałeczku ogórka i pomidora, a w środek dajemy żurawinę suszoną, ozdabiamy natką pietruszki. Przekąska gotowa do podania.
Serek przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy go dekoracyjnie na krakersy. Ogórek obieramy i kroimy go i pomidor w drobną kostkę.
Na serku układamy po kawałeczku ogórka i pomidora, a w środek dajemy żurawinę suszoną, ozdabiamy natką pietruszki. Przekąska gotowa do podania.