bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 136]

Przekąska na krakersach z serkiem ricotta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Doskonała przekąska na Sylwestra, cały karnawał a także pasuje na każdą inną okazję gdy spotykamy się z bliskimi i przyjaciółmi.

Przekąska na krakersach z serkiem ricotta

Składniki:

Przekąska na krakersach z serkiem ricotta

 

Sposób przygotowania:

Przekąska na krakersach z serkiem ricotta
Serek ricotta dajemy do miseczki, dodajemy do niego pieprz czosnkowy i zioła prowansalskie i mieszamy, jeżeli za gęsty dodajemy odrobinę jogurtu naturalnego.

Serek przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy go dekoracyjnie na krakersy. Ogórek obieramy i kroimy go i pomidor w drobną kostkę.

Na serku układamy po kawałeczku ogórka i pomidora, a w środek dajemy żurawinę suszoną, ozdabiamy natką pietruszki. Przekąska gotowa do podania.