Sposób przygotowania:
Francuskie przekąski z szynką i serem na ostro
Ciasto francuskie rozwijamy i na całej powierzchni smarujemy pikantnym sosem pomidorowym lub ostrym ketchupem.
Następnej na całą powierzchnię ścieramy żółty ser np gouda. Na serze układamy plastry szynki. Tak przygotowane ciasto zwijamy ciasno w rulon, który z kolei kroimy na plastry.
Każdy plaster przekładamy na blachę.
Przekąski pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 12-15 minut - do ich całkowitego zarumienienia.
Następnej na całą powierzchnię ścieramy żółty ser np gouda. Na serze układamy plastry szynki. Tak przygotowane ciasto zwijamy ciasno w rulon, który z kolei kroimy na plastry.
Każdy plaster przekładamy na blachę.
Przekąski pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 12-15 minut - do ich całkowitego zarumienienia.