blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Mus malinowy z biszkoptami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Mus malinowy z biszkoptami

Składniki:

Mus malinowy z biszkoptami

 

  • 40 dag malin,
  • 6 listków żelatyny,
  • 3 łyżki soku z cytryny,
  • 40 ml nalewki malinowej,
  • 5 dag cukru,
  • 35 dag kremówki,
  • paczka biszkoptów,
  • 5 dag posiekanych pistacji,
  • cukier puder.

 

Sposób przygotowania:

Mus malinowy z biszkoptami
Maliny umyć. Odłożyć 5 dag do dekoracji. Resztę zmiksować, przetrzeć przez sito, następnie podgrzać z cukrem, sokiem cytrynowym i nalewką. Dodać namoczoną żelatynę, zagotować, ostudzić i 1/3 rozlać do 6 miseczek, tak aby przykryć dno. Wstawić do lodówki. Kre-mówkę ubić. Połowę masy wymieszać z resztą przecieru. Wyłożyć na mus i ponownie wstawić do lodówki na 3 godziny. Przełożyć na talerzyki, udekorować połówkami biszkoptów, resztą ubitej kremówki, malinami i pistacjami. Posypać cukrem pudrem.

Tagi:

biszkopt