ogórki po chińsku

Ogórki « poprzedni | następny »
Blondi - Przepis na: ogórki po chińsku offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 27
ogórki po chińsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Nie podaję proporcji, spokojnie można zrobić "na oko" wg indywidualnych upodobań smakowych ;)


trudność: łatwe
czas:

ogórki po chińsku - SKŁADNIKI:

ogórki po chińsku - PRZYGOTOWANIE:

Ogórki kroimy na grube plastry lub słupki zasypujemy solą i odstawiamy na 12 godzin.

Zalewa:
ocet, cukier >> zagotować
osobno zagotować olej

Gdy ogórki odstoją swoje, odlać wodę, dodać pokrojony czosnek oraz sypką chilli, wymieszać. Przełożyć do słoika/ków i zalać gorącym olejem oraz octem z cukrem, zakręcić. odstawić.

Ogórki można szamać, gdy opadną na dno słoika i zmienią kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do ogórki po chińsku (strona 1 z 1)  
misia53

misia53
offline

2009-08-21 21:18
Bardzo dobre jak się nie przesadzi z chilli,bo już tak miałam hehe
Skomentuj
Oceń:
0
pałla

pałla
offline

2012-01-04 19:02
ile potrzeba ogórków i jaki jest dokładny przepis na zalewę,bo nic nie pisze,proszę o odpowiedż
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ogórki
Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami Sałatka ze świeżego ogórka Krojone ogórki w zalewie
Ogórki z cebulką Makaronowa sałatka z kurczakiem i świeżym ogórkiem  Pikle   z  2014
Sałatka ogórkowo paprykowa Ogórki kiszone 2014 Domowe korniszony
 Mizeria z ogórków i cebuli Dip a'la tzatziki Ogórki na ostro

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane