Blondi

Blondi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

ogórki po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nie podaję proporcji, spokojnie można zrobić "na oko" wg indywidualnych upodobań smakowych ;)

ogórki po chińsku

Składniki:

ogórki po chińsku

Sposób przygotowania:

ogórki po chińsku

Ogórki kroimy na grube plastry lub słupki zasypujemy solą i odstawiamy na 12 godzin.

Zalewa:
ocet, cukier >> zagotować
osobno zagotować olej

Gdy ogórki odstoją swoje, odlać wodę, dodać pokrojony czosnek oraz sypką chilli, wymieszać. Przełożyć do słoika/ków i zalać gorącym olejem oraz octem z cukrem, zakręcić. odstawić.

Ogórki można szamać, gdy opadną na dno słoika i zmienią kolor.