gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Pasta z jajek i kaszy jaglanej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo lubimy domowe pasty na pieczywo. To jedna z moich zdrowych propozycji, bo z jajek i kaszy, której wcale się nie wyczuwa.

Pasta z jajek i kaszy jaglanej

Składniki:

Pasta z jajek i kaszy jaglanej

 

  • jaja na twardo 4-5 szt
  • kasza jaglana 10 dkg
  • koperek
  • sól do smaku
  • pieprz do smak
  • kurkuma
  • majeranek do smaku
  • czubrica zielona do smaku
  • majonez 2-3 łyżki

Sposób przygotowania:

Pasta z jajek i kaszy jaglanej
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie studzimy obieramy.

Kaszę jaglaną płuczemy przed gotowaniem a póżniej gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ja gotuję zawsze kaszę w woreczku bo tak mi wygodniej.

Kaszę po ugotowaniu odsączamy i lekko studzimy. Obrane jajka ,kaszę i posiekany koperek przekładamy do pojemnika od blendera i miksujemy moment.

Następnie do pasty dodajemy przyprawy to już według gustu z ilością i dodajemy majonez mieszamy. Pastę odstawiamy na chwilę do lodówki, aby smaki się przegryzły.

POLECAM!!!

Tagi:

pasty jajka