paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pasta z makreli i kuskusa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczna i szybka do zrobienia pasta z wędzonej makreli i kaszy kuskus. Idealna do smarowania na pieczywo.

Pasta z makreli i kuskusa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z makreli i kuskusa

 

  • makrela wędzona 1 szt
  • kuskus 0,5 szkl
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • jajko 2 szt
  • curry do smaku
  • majonez do smaku
  • natka pietruszki 1 pęk

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli i kuskusa
Mięso ryby oddzielić od ości i skóry. Do wędzonego mięsa ryby dodać przygotowaną według informacji na opakowaniu kaszę kuskus.

Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę dodać do sałatki. Natkę pietruszki opłukać i osuszyć posiekać i dodać do pasty. Wymieszać.

Dodać majonez oraz przyprawy wymieszać.
Pasta z makreli i kuskusa
Mięso ryby oddzielić od ości i skóry ryby
Pasta z makreli i kuskusa
Do wędzonego mięsa ryby dodać przygotowaną według informacji na opakowaniu kaszę kuskus.
Pasta z makreli i kuskusa
Dodać posiekane jajka i natkę pietruszki
Pasta z makreli i kuskusa
Dodać majonez oraz przyprawy wymieszać.