mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Pasta z kurczaka i papryki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Pasta szybka, smaczna i prosta do zrobienia. Wykorzystałam w niej warzywa z rosołu, i pierś z kurczaka, czyli tak zwany recykling kuchenny. Polecam pastę na wynos do pracy i nie tylko.

Pasta z kurczaka i papryki

Składniki:

Pasta z kurczaka i papryki

 

  • 1 pierś z kurczaka ugotowana
  • 1 marchewka z rosołu
  • 1 kawałek selera ugotowanego
  • 1 papryka czerwona duża
  • 1 papryka żółta
  • 1 cebula duża
  • 1 główka czosnku
  • sól, pieprz
  • papryka wędzona
  • olej

Sposób przygotowania:

Pasta z kurczaka i papryki

ETAP 1:

Pasta z kurczaka i papryki
cebula pokrojona i czosnek podpieczony razem

Cebule obieram i kroję w krążki. Czosnek nie obieram układam razem na blaszce polewam oliwą

ETAP 2:

Pasta z kurczaka i papryki
kurczak pokrjony i marchewka oraz seler na desce

Kurczaka kroję na kawałki mniejsze, marchewkę i seler także.

ETAP 3:

Pasta z kurczaka i papryki
papryka pokrojona i upieczona w piekarniku

Paprykę pozbawiam nasion, układam na blaszce i zapiekam w piekarniku razem z cebulą temp 200 stopni na 45 minut. Paprykę po wyjęciu z piekarnika wkładam do woreczka foliowego i zawiązuję, odstawiam na pięć minut. Wyjmuje i obieram ze skóry. Miksuję razem z kurczakiem, selerem, marchewką. Doprawiam sola, pieprzem, papryką wędzoną.