Strona główna sałatka sledziowa rosyjska szuba

sałatka sledziowa rosyjska szuba
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Smaczne sałatki mięsne warzywne deserowe

Sałatki « poprzedni | następny »
Przepis redakcyjny
sałatka sledziowa rosyjska szuba
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Przepis pochodzi z książki: "Smaczne sałatki" Irena Radwańska


trudność: średne
czas:

sałatka sledziowa rosyjska szuba - SKŁADNIKI:

  • 5-6 filetów sledziowych,
  • 3 buraki,
  • 2 marchewki,
  • 1 duża cebula,
  • 4 ziemniaki,
  • jajko do dekoracji,
  • majonez.

sałatka sledziowa rosyjska szuba - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki, buraki, marchew ugotować, obrać. Ziemniaki pokroić w drobna kostkę. Buraki zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych otworach. Sledzie wymoczyć w mleku lub zimnej wodzie. Cebulę drobno posiekać, sparzyć wrzątkiem. Marchew bardzo drobno pokroić. Na podłużnym półmisku do ryby układać warstwowo: - ziemniaki - pokrojone w duża kostkę śledzie - cebulę - majonez - marchew - buraki - majonez. Sałatkę udekorować pokrojonym ugotowanym na twardo jajkiem, wstawić na 12 godzin do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do sałatka sledziowa rosyjska szuba  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Caprese z buraczkami Kolorowa jesienna surówka Sałata z jajkiem i grzankami w sosie czosnkowym
Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonej Sałatka curry z kurczaka Śledzie z dynią
Sałatka brokułowa z kurczakiem Surówka z brukselki Sałatka grillowa z kurczakiem
Makaronowa sałatka z kurczakiem i fetą Sałatka z wędzonym łososiem Sałatka środziemnomorska

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane