Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wystarczy tylko 15 minut do przegotowania surówki jako dodatek do dania obiadowego. Warzywa z dodatkiem musztardy, która podkreśla walory smakowe.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej

I

Surówka z kapusty pekińskiej

1. Kapustę pekińską drobno siekam, ogórki konserwowe kroję w kostkę, cebulę obieram, kroję w kostkę, marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach.

II

Surówka z kapusty pekińskiej

2. Do warzyw dodaję jogurt, musztardę, sól, pieprz razem wymieszany w naczyniu. Surówkę dokładnie mieszam łyżką.

III

3. Surówka gotowa.
4. Smacznego.