marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sałatka w szynkowych rożkach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Jaja obrać i posiekać,cebulę też,korniszony i ser pokroić w kostkę.Zrobić majonez i przyprawić.Plasterki szynki zwijać w rożki,dać nadzienie

Sałatka w szynkowych rożkach.

Składniki:

Sałatka w szynkowych rożkach.

 

  • 20 dag.plasterków wędzonej szynki,
  • 20 dag.sera żółtego,
  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
  • 6 korniszonów,
  • 1 czerwona cebula,
  • kilka gałązek natki,
  • 1/2 szklanek majonezu,
  • 2 łyżki mleka,
  • 2 łyżki musztardy ziarnistej,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Sałatka w szynkowych rożkach.
Jaja ugotować na twardo,po czym ostudzić,obrać i posiekać.Korniszony pokroić w kosteczkę,cebulę obrać i pokroić
w kostkę,sparzyć na sitku wrzątkiem i przelać zimną wodą,osącz-
-ając.Ser też pokroić w kostkę.Majonez wymieszać z mlekiem i musztardą.Dodać sos majonezowy do sałatki,doprawić pieprzem i solą.Wymieszać.Każdy plaster szynki zwijać w kornet,napełniać sałatką i kłaść na półmisku.Przybrać gałązkami natki.