Sposób przygotowania:
Sałatka kalafiorowa z szynką i pomidorkami
Jajka gotujemy na twardo.
Kalafior dzielimy na różyczki, wrzucamy do wrzącej, posolonej wody i gotujemy przez 8 minut.
Po odcedzeniu przelewamy zimną wodą.
W czasie, gdy gotuje się kalafior, zajmujemy się innymi składnikami. Szynkę kroimy w paseczki i wrzucamy do dużej miski. Dodajemy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe.
Jajka kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych składników razem z ostudzonym kalafiorem. Dodajemy również posiekany szczypiorek i mieszamy wszystko delikatnie.
Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt naturalny z majonezem, dodajemy pieprz i polewamy sałatkę.
Kalafior dzielimy na różyczki, wrzucamy do wrzącej, posolonej wody i gotujemy przez 8 minut.
Po odcedzeniu przelewamy zimną wodą.
W czasie, gdy gotuje się kalafior, zajmujemy się innymi składnikami. Szynkę kroimy w paseczki i wrzucamy do dużej miski. Dodajemy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe.
Jajka kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych składników razem z ostudzonym kalafiorem. Dodajemy również posiekany szczypiorek i mieszamy wszystko delikatnie.
Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt naturalny z majonezem, dodajemy pieprz i polewamy sałatkę.