Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z rzodkiewką, szynką i jajkamiETAP 1:
Jajka przepiórcze ugotować na twardo, obrać ze skorupek, 8 odłożyć do dekoracji a pozostałe oddzielić białko od żółtka. Białko pokroić w drobną kosteczkę a żółtka posiekać.
ETAP 2:
Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce, a szczypiorek drobno posiekać.
Szynkę pokroić w kostkę a żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Zielony groszek ugotować w lekko osolonej wodzie a kukurydzę odsączyć z zalewy.
ETAP 3:
Sos: Majonez i jogurt wymieszać z chrzanem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
ETAP 4:
Sałatkę układać warstwowo w przezroczystej salaterce według kolejności:
zielony groszek, żółty ser, sos, szynka, kukurydza, sos, białka jajek, sól, pieprz, rzodkiewka, żółtka jajek, szczypiorek i ułożyć całe jajka przepiórcze.
mocsłodkości