agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Sałatka wiosenna z jajkiem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczna i pożywna sałatka idealna na śniadanie. Polecam. Połączenie jajka, ogórka fety i pomidora polane sosem musztardowym smakuje wybornie.

Sałatka wiosenna z jajkiem i fetą

Składniki:

Sałatka wiosenna z jajkiem i fetą

 

sos

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy

Sposób przygotowania:

Sałatka wiosenna z jajkiem i fetą
Jajka gotujemy n twardo obieramy kroimy w cząstki. Pomidora kroimy w kostkę. Ogórek zielony obieramy kroimy w kostkę. Szczypiorek płuczemy, osuszamy i kroimy.

Do miseczki wkładamy pomidory , ogórki, pokruszoną fetę, jajko, całość posypujemy szczypiorkiem.

W osobnej miseczce mieszamy jogurt naturalny, majonez i musztardę. Powstałym sosem polewamy sałatkę. 

Tagi:

sałatki