sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Wiosenna sałatka z zielonym sosem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kolorowa i zdrowa sałatka w sam raz na lekką kolację. Możemy ją podać także z kawałkiem grilowanego lub pieczonego mięsa jako obiad.

Wiosenna sałatka z zielonym sosem

Składniki:

Wiosenna sałatka z zielonym sosem

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka z zielonym sosem
Z podanych składników przygotujemy jedną porcję sałatki. Jajko gotujemy na półmiękko. Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Bezpośrednio na talerzu układamy porwaną na mniejsze kawałki sałatę lodową. Jajko oraz pomidora kroimy w ósemki. Układamy na przemian. Następnie pokrojone w kostkę rzodkiewki oraz fetę. Całość posypujemy szczypiorkiem. Kostkę szpinaku rozmrażamy. Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz jogurt grecki. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą himalajską, kolorowym pieprzem, gałką oraz sokiem z cytryny. Dla amatorów wyrazistych smaków polecam dodać więcej soku. Tak przygotowany sos rozprowadzamy na sałatce.