Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2674]

Sałatka z czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka z fasolą i kabanosami jest bardzo sycąca i smaczna. Rewelacyjnie smakuje z dodatkiem pieczywa.

Sałatka z czerwoną fasolą

Składniki:

Sałatka z czerwoną fasolą

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 kabanosy wieprzowe
  • 0,5 szkl groszku konserwowego
  • 0,5 szkl kukurydzy konserwowej
  • 1 ugotowana marchewka
  • 0,5 puszki czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 łyżka majonezu light
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwoną fasolą

ETAP 1:

Sałatka z czerwoną fasolą
ogórki i marchewkę pokroić w drobną kostkę.

Ugotowaną marchewkę i kiszone ogórki pokroić w kostkę.

ETAP 2:

Sałatka z czerwoną fasolą
Wszystkie przygotowane składniki razem połączyć.

Fasolę, kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Fasolę należy przepłukać przegotowaną wodą. Przygotowane składniki włożyć do miski.

ETAP 3:

Sałatka z czerwoną fasolą
Dodać pokrojone jajka, kabanos i posiekaną cebulę.

Następnie dodać pokrojone kabanosy, jajka i drobno posiekaną cebulę.

ETAP 4:

Sałatka z czerwoną fasolą
Wymieszać z majonezem, jogurtem i przyprawami.

Połączyć z majonezem, jogurtem i musztardą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, odłożyć na 1-2 godziny.

Przed podaniem obficie posypać kiełkami rzodkiewki.