Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Sałatka z porów i kurczaka (z bakaliami)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Ta sałatka to mieszanka ostro - słodkiego smaku. Jest ostra za sprawą porów i słodka przez dodatek rodzynek, z chrupiącymi orzechami i kawałkami kurczaka.

Sałatka z porów i kurczaka (z bakaliami)

Składniki:

Sałatka z porów i kurczaka (z bakaliami)

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z porów i kurczaka (z bakaliami)
Pory umyć, pokroić w półplasterki, zasolić i odstawić na ok. 1 godz. Odcisnąć z soków. Filet pokroić. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć kurczaka na złoty kolor.

Rodzynki namoczyć. Orzechy posiekać. Do porów dodać kurczaka (z pozostałym tłuszczykiem), orzechy i odsączone z wody rodzynki.

Dodać majonez i wymieszać. Smacznego :)