Sposób przygotowania:
Ciasteczka z czekoladąETAP 1:

Do niewielkiej miski wsyp cukier i dodaj masło. Utrzyj to razem na puszystą masę.
ETAP 2:

Roztrzep jajko. Dodaj je do masy i miksuj do połączenia.
Następnie przesiej mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenie, dodaj również szczyptę soli. Wszystko razem zmiksuj.
ETAP 3:

Orzechy oraz czekoladę posiekaj na taką wielkość kawałków jaka ci najbardziej odpowiada.
ETAP 4:

Posiekane orzechy i czekoladę dodaj do masy i drewnianą łyżką, wszystko wymieszaj
ETAP 5:

Masa będzie dość gęsta, dlatego dobrze ją wyrób.
ETAP 6:

Z powstałej masy formuj małe kuli. Następnie mocno je spłaszczaj i układaj w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
ETAP 7:

Piekarnik nastaw do temp. 190 st. C i piecz do jasno brązowego koloru przez ok. 10-14 min.
gusia1000
natalion