agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Śmietankowy chrzan do kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Prosty w wykonaniu przepis na chrzanik, do pieczonego kurczaka lub wędlinki, według przepisu mojej mamy.

Śmietankowy chrzan do kurczaka

Składniki:

Śmietankowy chrzan do kurczaka

 

 

  • 2 korzenie chrzanu,
  • 250 ml słodkiej śmietanki 30 %,
  • sól,
  • ocet ,
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Śmietankowy chrzan do kurczaka
1.Korzeń chrzanu namaczamy w zimnej wodzie.

2. Chrzan obieramy,trzemy na tarce o drobniutkich oczkach.

3. Chrzan przełożyć do rondelka średniej wielkości.

4.Do chrzanu dodać śmietankę, sól, ocet i cukier do smaku,ciągle mieszając zagotować.Ostudzić. podawać na zimno do wędliny i dań mięsnych.