graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

śmietankowy chrzan 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

chrzan stosuję do jajek i wędliny

śmietankowy chrzan 2

Składniki:

śmietankowy chrzan 2

 

  • 1 mały słoiczek chrzanu
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru

 

 

Sposób przygotowania:

śmietankowy chrzan 2
Jajko ugotować na twardo ,przestudzić i obrać ze skorupki,oddzielić białko od żółtka,żółtko zetrzeć na tarce na grubych oczkach,białko pokroić w kostkę,do miski włożyć chrzan ze słoika,dodać do chrzanu starte żółtko i pokrojone białko,wymieszać wszystko razem,dodać do tego mleko w proszku sól i cukier oraz śmietanę,wszystko razem dokładnie wymieszać,taki chrzan jest gotowy do jedzenia

Tagi:

jajko jajka