jsquoteme

jsquoteme

Kucharz
[Przepisów: 3]

Smżone pieczarki z grzankami i chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łatwy i szybki sposób na smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym.

Smżone pieczarki z grzankami i chrzanem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smżone pieczarki z grzankami i chrzanem

 

  • 500 g pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 4 kromki bułki,
  • 3 łyżki masła,
  • 1 duża łyżka Chrzanu Śmietankowego MOSSO,
  • szczypta soli, pieprzu i przyprawy do grzanek

 

Sposób przygotowania:

Smżone pieczarki z grzankami i chrzanem
1. Pieczarki płuczemy pod bieżącą wodą i delikatnie osuszamy. 2. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy 2 łyżki masła oraz pieczarki. Smażymy je na średnim ogniu przez około 15 minut (aż się zrumienią ze wszystkich stron). Tuż przed końcem smażenia dodajemy posiekaną w krążki cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem - osobiście dodaję dużą szczyptę soli i pieprzu, ponieważ lubię wyrazisty smak pieczarek. 3. Kromki bułki smarujemy masłem i posypujemy przyprawą do grzanek. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy aż do zarumienienia. 4. Na talerzu układamy pieczarki, grzanki oraz dużą łyżkę Chrzanu Śmietankowego MOSSO – używam tego, gdyż moim zdaniem najlepiej komponuje się z ostrością przyprawionych pieczarek.
Smżone pieczarki z grzankami i chrzanem
Opłukane pieczarki wrzucamy na patelnię.
Smżone pieczarki z grzankami i chrzanem
Smażymy na maśle do zarumienienia.
Smżone pieczarki z grzankami i chrzanem
Dodajemy chrzan śmietankowy MOSSO.