Sposób przygotowania:
Smżone pieczarki z grzankami i chrzanem
1. Pieczarki płuczemy pod bieżącą wodą i delikatnie osuszamy. 2. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy 2 łyżki masła oraz pieczarki. Smażymy je na średnim ogniu przez około 15 minut (aż się zrumienią ze wszystkich stron). Tuż przed końcem smażenia dodajemy posiekaną w krążki cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem - osobiście dodaję dużą szczyptę soli i pieprzu, ponieważ lubię wyrazisty smak pieczarek. 3. Kromki bułki smarujemy masłem i posypujemy przyprawą do grzanek. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy aż do zarumienienia. 4. Na talerzu układamy pieczarki, grzanki oraz dużą łyżkę Chrzanu Śmietankowego MOSSO – używam tego, gdyż moim zdaniem najlepiej komponuje się z ostrością przyprawionych pieczarek.