Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Pomidorowa pasta z kaszy jaglanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Zdrowa i pyszna pasta, która wspaniale komponuje się ze świeżym pieczywem. Idealna do przekąsek na zimno.

Pomidorowa pasta z kaszy jaglanej

Składniki:

Pomidorowa pasta z kaszy jaglanej

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa pasta z kaszy jaglanej

Kasza:

Pomidorowa pasta z kaszy jaglanej
Kasza nie powinna być mocno rozgotowana.

Jeśli nie lubimy goryczki - kaszę należy opłukać w zimnej wodzie. Można ja też wymoczyć - przez około 1 h. Następnie wrzucić ją do osolonej i wrzącej wody. Gotować około 15 minut - przykrytą. Zdjąć z ognia i odstawić na 10 minut, aby doszła.

Pasta:

Pomidorowa pasta z kaszy jaglanej
Pastę należy przechowywać w lodówce, przykrtą.

Wszystkie składniki pasty zblendować, doprawić do smaku i ponownie wymieszać.